У Башкирівці урочисто відзначили повернення із зони АТО 92-ї бригади

Неділя, 12 листопада 2017, 12:36
До Чугуєва прибули 3,5 тисячі бійців 92-ї бригади, яка вважається однією з кращих ОМБ сухопутних військ України.
У Башкирівці урочисто відзначили повернення із зони АТО 92-ї бригади

До повернення до місця  постійної дислокації бригада 13 місяців провела в зоні АТО. Бійці 92-ї бригади виконували бойові завдання у районі Курахово та Мар'їнки Донецькій області. Під час проведення урочистостей військовослужбовці були нагороджені відзнаками за мужність і героїзм, які ті проявили під час виконання бойових завдань. А кращі бійці отримали нові звання та посади. Наприклад, героя України, командира танкової роти старший лейтенанта Василя Божка було призначено заступником командира механізованого батальйону.

«Звання Героя України я отримав за виконання бойового завдання в районі Дебальцево в лютому 2015 року. На той момент я був на місці навідника, ми одним екіпажом підбили 3 танки та прикрили відхід наших сил», - згадував він.

«У житті будь-якої держави є світлі й темні сторінки, – наголосив  заступник голови ХОДА Марк Беккер, – сьогодні Україна переживає важкі часи, нам необхідно захищати свою територіальну цілісність, свободу та незалежність. Сьогодні ми всі сумуємо про тих, хто не повернувся з боїв. Сьогодні ми пишаємося тим, що в нас є міцна армія. Я глибоко переконаний, що завдяки вам ми захистимо свою Україну».

Починаючи з 2014 року 92-ї бригада брала участь у багатьох бойових операціях в зоні АТО, серед яких – битва за Іловайськ, бої за Дебальцеве, оборона Щастя, Мар'їнки та Красногоровки. За цей час бойовий досвід отримали понад 6000 військовослужбовців, а 280 з них відзначені державними нагородами. За весь час участі 92-ї ОМБ в антитерористичній операції загинули 48 військових, 230 були поранені.

Стали відомі потреби, які на даний момент є актуальними для українських військових, що проходять лікування в харківському військовому шпиталі. Як повідомляла «Справжня варта», відповідний список був опублікований харківськими волонтерами.

comments powered by HyperComments