У Харкові змагатимуться найкращі україніські вітринисти

Вівторок, 14 листопада 2017, 14:18
Фінал першого в Україні конкурсу вітринистики пройде в п'ятницю, 17 листопада. Журі обере трьох призерів. Переможець буде нагороджений 10 000 грн, постажируется професійної команди декораторів напередодні новорічних свят, і отримає професійний контракт на оформлення галерей торгового центру до Дня закоханих. Також буде вручено Приз глядацьких симпатій — голосування за його власника вже йде на сайті Конкурсу оформлювачів вітрин.
У Харкові змагатимуться найкращі україніські вітринисти

Як розповідають організатори, з усіх проведених ними конкурсів для представників професій - модельєрів, фешн-фотографів, вуличних артистів - цей вийшов самим складним і довгим. Конкурсантам потрібно було вивчити особливості конкретних вітрин і зробити виміри, розробити ескізи і підібрати матеріали для втілення, захистити свій ескіз перед авторитетним журі, знайти необхідні матеріали і елементи декору так, щоб «уміститися» в бюджет, і, нарешті, власноруч оформити вітрини за одну ніч.

«Якщо б нам довелося вручати свій власний приз за «найкращий», то у цього конкурсу їх було два, — сміється директор з маркетингу всеукраїнської мережі ТРЦ «Дафі» Наталія Борисова. — Як у самого довгого — адже, практично, конкурс триває чверть року, і за найдовший фінал — він буде йти протягом п'яти годин, з 15:00 до 20:00». 

Така тривалість фіналу пояснюється ще одним, фінальним, завданням: після короткого представлення членів журі та фіналістів, конкурсанти приступлять до роботи над фотозонами в атріумі торгово-розважального центру (біля ліфтів). На відміну від вітрин на тему «осінь», фотозоны будуть присвячені зимовим святам. Як і в попередніх етапах, в учасників будуть рівні умови — однакові бюджет і 2,5 години для реалізації своєї ідеї. 

Під час фіналу журі займеться оглядом вітрин, навідуючись до конкурсантів, щоб подивитися за їх роботою над фотозонами. Організатори радять глядачам зайнятися тим же, плюс шопінгом. Фінал стане останнім шансом побачити 10 «осінніх» вітрин, створених конкурсантами. Вже наступного тижня їх замінять вітрини, присвячені зимовим святам, вже створені дизайнерами торгово-розважального центру. Втім, за словами одного з фіналісток, Вікторії Коваленко, керівництву магазину, для якого вона створювала вітрину, дуже сподобалася її робота. Магазин хоче залишити вітрину у себе на довгий термін. 

Графік проведення фіналу:
14:50 — Збір учасників та глядачів
15:00 — Представлення учасників, журі, напутні слова від суддів
15:40 — початок роботи фіналістів над фотозонами
18:10 — завершення роботи над фотозонами, виставлення оцінок
19:00 — Оголошення результатів і нагородження переможців

comments powered by HyperComments