Помер видатний харківський журналіст Владислав Проненко

Середа, 15 листопада 2017, 00:46
На 57-му році життя не стало харківського журналіста Владислава Проненка.
Помер видатний харківський журналіст Владислав Проненко

Журналіст, публіцист, педагог, громадський діяч Владислав Проненко людям «дисидентського покоління» перш за все відомий як кореспондент української служби «Радіо «Свобода» ще за часів перебудови. Працював кореспондентом радіо «Німецька хвиля». Викладач ХНУ імені Каразіна, засновник і перший головний редактор газети «Український простір», автор і ведучий документальних серіалів «Східний Фронт», «Харківські закутки», «Сковородинівська географія», фільмів «Спасибі, брати Шемети!», «Слобожанська місія великого митрополита».

«У 1991-2000 роках він працював харківським кореспондентом редакції «Радіо «Свобода», – згадує журналіст Роман Черемський. – Він пишався, що працював на «Радіо «Свобода», наводив приклади з практики студентам, майбутнім журналістам. Він став працювати на «Радіо «Свобода», коли працювати на опозиційні ЗМІ не віталося. Він багато сюжетів присвячував становленню української незалежності в Харкові, він розповідав саме про український Харків».

«Не стало Владислава Проненка. І що б не відбувалося з ним в останні роки, ми назавжди запам'ятаємо його енергійним, сміливим, оригінальним журналістом, невтомним мандрівником, одним з піонерів відродження УАПЦ на Харківщині. Таким, яким він був в 1980-1990 роки. Вічна пам'ять...» – йдеться у в дописі на ФБ архієпископа УАПЦ Ігоря Ісіченка.

 

comments powered by HyperComments