Вдала реалізація соціальних проектів – це результат спільної роботи – GIZ

Юлія Гуш  |  Середа, 15 листопада 2017, 16:33
За словами представників німецької федеральної компанії GIZ, значні результати щодо покращення умов життя ВПО та приймаючих громад були досягненні завдяки їх співпраці з місцевою владою, громадськими та неурядовими організаціями.
Вдала реалізація соціальних проектів – це результат спільної роботи – GIZ

Сьогодні, 15 листопада, в межах форуму «Будуємо майбутнє разом» відбулася презентація результатів проектів, направлених на внутрішніх переселенців та приймаючих громад. Це, зокрема, ініціативи, які мають стосунок до удосконалення громадської інфраструктури, підтримки державних установ, сприяння інтеграції переселенців в місцеві громади тощо. Наприклад, в межах діяльності GIZ відбулася реконструкція пожежної частини Харкова та закупівля нового, більш сучасного, устаткування та захисного спорядження для рятувальників.

«Це дуже важливо, адже психологічний настрій, домашня атмосфера надають сил нашим рятівникам, – підкреслив Ігор Лупандін, керівник прес-служби головного управління ДСНС в Харківській області, – і це все направлено на порятунок людей. Також ми розуміємо це: врятуєшся сам – врятуються люди навколо тебе. Німецька сторона нам надала устаткування та спорядження. Воно дозволяє працювати в епіцентрі вогню близько 60 секунд. Це означає температуру в 300 градусів навколо вас. Якщо ми говоримо про те обмундирування, яке в нас є, то це робота максимум до 100 градусів».

Він зазначив, що нове спорядження гарантуватиме безпеку рятувальників під час виконання ними своїх обов‘язків. Що, в свою чергу, сприятиме порятунку людей. Окрім пожежних частин, матеріальну допомогу також отримали школи та дитячі садки області.

«На сьогоднішній день наше місто приймає 1327 ВПО, – розповів Микола Бакшеєв, мер Первомайську, – звісно, місто не було готове до таких викликів. Ми зіштовхнулися з тим, що не можемо надавати їм повноцінну соціальну підтримку. Але завдяки GIZ ми змогли розвивати 12 різноманітних проектів. Один з них – це ремонт дитячого садочка. В його межах були здійснені заходи з гідроізоляції та утеплення покрівлі. Після цього дитсадок став сухим та комфортним. Окрім цього, було придбано меблі для двох шкіл. Всі дитячі садки міста отримали 2026 одиниць меблів».

Але найбільш значним проектом, за словами Бакшеєва, на сьогоднішній день є модернізація однієї зі шкіл міста. Їй на даний момент виповнилось 50 років, тому там можна спостерігати матеріальне та моральне зношення будівлі. Первомайський міський голова підкреслив, що такі заходи не тільки покращать клімат в самій школі, а й зменшать витрати на її утримання до 70%.

Як повідомляла «Справжня варта», на Харківщині ефективно втілюються проекти з покращення життя ВПО та приймаючих громад. Наприклад, Сабіне Мюллер, регіональний директор GIZ Україна та Білорусь, зазначила, що на рахунку GIZ  вже є близько 300 видів діяльності. Завдяки ним допомогу отримало 47 тисяч осіб, серед яких були як місцеві мешканці, так і переселенці.

comments powered by HyperComments