Проект «Підтримка децентралізації в Україні» надасть Харківщині можливість долучати ОТГ до участі в грантових програмах, - Світлична

П'ятниця, 17 листопада 2017, 13:15
На Харківщині реалізовуватимуть проекти розвитку за підтримки DESPRO.
Проект «Підтримка децентралізації в Україні» надасть Харківщині можливість долучати ОТГ до участі в грантових програмах, - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Сьогодні губернатор Харківщини підписала меморандум про співпрацю зі швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні».

Цей проект існує протягом десяти років. Завдяки  DESPRO ОТГ отримують правову допомогу, мають можливість розвиватися у сфері стратегічного планування розвитку. Один з найважливіших напрямків діяльності проекту - покращення становища із постачанням питної води в малі населені пункти. 

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, проект також надає великі перспективи для Харківщини щодо участі ОТГ у грантових програмах. Наприклад, зараз триває збір заявок на участь у конкурсі щодо фінансування інвестпроектів шляхом розміщення облігацій місцевих позик. Громади Харківської області можуть взяти участь у цьому конкурсі. 

 Харківська ОДА також  зацікавлена бути партнером DESPRO в реалізації проектів з покращення якості питного водопостачання на Харківщині.

«Водопостачанню та водовідведенню в області приділяємо велику увагу. За майже 1,5 роки ми оновили 100 км магістральних водогонів і 30 водозабірних споруд. І це надало можливість забезпечити майже 200 тисяч мешканців якісною питною водою. Будемо раді долучитися до нових можливостей», - сказала Юлія Світлична.

Керівник швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO в Україні Оксана Гарнець наголосила: дуже рада тому, що співпраця між проектом та Харківською областю нарешті формалізується.

Нагадаємо, як писала "Справжня Варта" раніше, за словами Юлії Світличної, децентралізація значно збільшила фінансові ресурси місцевих громад.

comments powered by HyperComments