На Харківщині зберігається низький рівень захворюваності на грип та ГРВІ

Субота, 18 листопада 2017, 09:41
17 листопада в ХОДА було розглянуте питання щодо заходів з профілактики боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями.
На Харківщині зберігається низький рівень захворюваності на грип та ГРВІ

В.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан відзначила, що на сьогоднішній день в Харківській області на грип та ГРІВІ захворіло майже 45 тисяч людей. Більшість з них діти – майже 70%. Загалом, захворюваність залишається на рівні минулого року. За словами Галини Сіроштан, розрахунковий епідпоріг захворюваності на грип складає 572 випадки на 100 тис. населення, а захворюваність – 303 на 100 тис. населення.

Вона зазначила, що заклади охорони здоров’я готові надавати допомогу захворілим. А щодо медичних працівників, то вони були забезпечені індивідуальними засобами захисту від інфекції, а медики обласної клінічної лікарні в повному обсязі пройшли щеплення проти грипу.

Директорка Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Любов Махота розповіла, що на Харківщині було щеплено 4 800 осіб, що становить 7,5 % від запланованого. Також вона додала, що в профілактиці також має значення  санітарно-гігієнічних заходів, необхідних параметрів мікроклімату в приміщеннях відповідно до санітарних норм для дитячих, навчально-виховних, лікувально-профілактичних, житлових приміщень та транспорту.

.

comments powered by HyperComments