Завершений наймасштабніший за останні 10 років ремонт Шебелинського газопереробного заводу

Четвер, 23 листопада 2017, 16:16
На Шебелинському ГПЗ вироблятимуть дизельне пальне з ультранизьким вмістом сірки.
Завершений наймасштабніший за останні 10 років ремонт Шебелинського газопереробного заводу

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Це стане великим кроком у розвитку підприємства, адже саме Шебелинський ГПЗ першим у світі вставновив каталізатор гідроочищення останнього покоління, призначений для виробництва дизпалива високої якості.

«ПАТ «Укргазвидобування» завершило наймасштабніший за останні 10 років ремонт Шебелинського газопереробного заводу. Він першим у світі встановив каталізатор гідроочищення останнього покоління компанії UOP (США), призначений для виробництва дизпалива з ультранизьким вмістом сірки», - розповіли в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА.

Завдяки проведеним роботам, відтепер Шебелинський ГПЗ зможе перейти на проведення одного планового ремонту на рік, замість двох, як це було раніше.

У подальших планах Шебелинського ГПЗ - поглиблення перероблення нафтопродуктів, збільшення виробництва на 200 тис. тонн до 2019 року, а також будівництво обладнання гідроочищення та ізомеризації для випуску бензину стандарту «Євро-5».

Нагадаємо, у минулому році Шебелинський газопереробний завод збільшив переробку нафтової сировини на 7,9% (на 36,5 тис. тонн) у порівнянні з 2015 роком – до 497,2 тис. тонн. Виробництво дизпалива зросло на 7,5% (на 8,1 тис. тонн) – до 116,8 тис. тонн.

comments powered by HyperComments