Харківські лікарі перейматимуть досвід ізраїльських експертів

Вівторок, 28 листопада 2017, 13:43
На Харківщині мають відкрити базу, де буде проходити обмін досвідом між медиками двох країн.
Харківські лікарі перейматимуть досвід ізраїльських експертів

Фахівці ізраїльського медичного центру імені Хаїма Шиба будуть навчати харківських медиків з Інституту протезування новим методикам реабілітації та лікування пацієнтів з важкими травмами. Cьогодні відбулася зустріч, під час якої іноземні експерти діляться досвідом щодо надання реабілітаційних послуг. Крім того, вони мають провести майстер-клас з лікування та подальшої допомоги бійцям, які отримали травми внаслідок вибуху, ампутації нижніх кінцівок чи які мають наслідки травм хребта.

Обласна влада планує створити навчально-практичний центр, де будуть співпрацювати фахівці з фізіотерапії, реабілітації та ерготерапії з України та Ізраїлю. 

Юлія Світлична, голова ХОДА, зазначила, що даний захід є тільки першим кроком на шляху співпраці двох країн. «У нас є плани створити постійно діючий центр, де можна буде розробляти нові методики, лікувати пацієнтів, а також спостерігати за особливо важкими випадками лікування і реабілітації воїнів-учасників АТО», – розповіла вона.

Як заявив глава політичного департаменту Посольства Ізраїлю в Україні Реут Шапіро Бен-Нафталі, в Ізраїлю є значний досвід щодо того, як реагувати та допомагати людям  в екстрених ситуаціях. «У України він поки менший і під час сьогоднішньої зустрічі ми повинні подумати, якими технологіями можемо поділитися», – зазначив він.

Як повідомляла «Справжня варта», програма «Доступні ліки» буде розширеною в наступному році. Вона буде містити такі нові напрямки, як хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту», «депресивні стани» та «здоров’я матері і дитини під час вагітності». В 2018 році на реалізацію програми «Доступні ліки» заплановано виділити 1 мільярд гривень.

comments powered by HyperComments