За добу на Харківщині сталося 5 пожеж через пічне опалення

Вівторок, 28 листопада 2017, 14:03
Минулої доби в Харківській області сталося 5 пожеж через порушення правил пожежної безпеки.
За добу на Харківщині сталося 5 пожеж через пічне опалення

За останню добу в Харківській області сталося як мінімум п’ять пожеж, причиною яких стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Як повідомляє ГУ ДСНС України в Харківській області, відповідні випадки було зафіксовано в Харківському, Дергачівському, Коломацькому, Зміївському та Балаклійському районах. Через пожежу руйнувань зазнали три приватні будинки, був знищений гараж та дачний будинок.

Найбільш руйнівна пожежа сталася у селі Хролі на території садового товариства «Птахівник». Там загорівся дачний дерев’яний будинок. Полум’ям була охоплена площа 100 кв.м. Про пожежу рятувальникам повідомили сусіди. Коли пожежники прибули на місце, дах і внутрішні приміщення будинку були охоплені вогнем. Людей в будинку не було. Пожежа була локалізована о 13:10, а о 15:43 – повністю ліквідована. Найбільш ймовірна причина загоряння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі на твердому паливі.

Через те, що в області частішають випадки пожеж через пічне опалення, представники харківської ДСНС закликали мешканців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки під час користування пічками.

Як повідомляла «Справжня варта», за останній тиждень в Харківській області було зафіксовано 169 випадків пожеж та надзвичайних подій. 55 разів рятувальники виїжджали для ліквідації пожеж та загорянь, 27 – для допомоги населенню та на ДТП, 13– для розмінування боєприпасів часів Другої світової, 6 – заради здійснення чергування і ще 68 – з інших причин.

comments powered by HyperComments