Світлична привітала харківських аграріїв з професійним святом

Вівторок, 28 листопада 2017, 15:43
Поздоровлення були виголошені сьогодні, 28 листопада, під час урочистостей з нагоди відзначення Дня працівника сільського господарства.
Світлична привітала харківських аграріїв з професійним святом

«Аграрний сектор – це локомотив розвитку України, – підкреслила голова ХОДА, – це реальні інвестиції, розвиток села та якісна продукція, яка сьогодні завойовує світові ринки. А Харківщина знову і знову закріплює позиції України як аграрної держави».

Юлія Світлична нагадала про надзвичайно складну ситуацію, яка склалася 2014 році. Тоді перед аграріями постало питання щодо того, чи варто засіювати поля Харківщини, яка щомиті могла стати зоною проведення військових дій. Але тоді саме завдяки їх відповідальності та любові до своєї землі мешканці області не залишилася без хліба.

«Цьогоріч ми також маємо добрі результати, – розповідала губернаторка, – на Харківщині зібрано рекордний врожай пшениці. Минулого року ми мали приріст інвестицій в аграрний сектор на рівні 3 млрд грн, у 2017 році він збільшився ще на 30%. Є зростання й експорту. Усе це результат роботи ваших трудових колективів, які нарощують виробництво, запроваджують новітні технології та відповідально ставляться до своєї землі та до своєї держави».

Вона також наголосила на важливості ініціатив Президента Петра Порошенка та Кабінету міністрів у земельній сфері, які дозволять нарешті навести лад в аграрному секторі: «Обіцянка Президента щодо того, що в наступному році агропромисловий сектор матиме підтримку в обсязі 7,5 млрд грн, надихає нас на нові зрушення, – зазначила Світлична, – бажаю вам миру, злагоди, щедрої родючої ниви та успішного бізнесу».

У ході урочистостей Юлія Світлична вручила кращим працівникам сільського господарства області державні нагороди, а також почесні відзнаки обласної адміністрації.

comments powered by HyperComments