Ветеранам АТО допоможуть знайти роботу

Вівторок, 28 листопада 2017, 17:17
В межах центру допомоги ветеранам російсько-української війни AXIOS вони можуть працевлаштуватися чи підвищити свою кваліфікацію.
Ветеранам АТО допоможуть знайти роботу

Центр AXIOS працює в Києві з жовтня 2016 року. Він був заснований учасниками бойових дій для розв’язання численних проблем ветеранів. Його представники виступили з ініціативою розширення своєї діяльності у регіонах і передачі свого досвіду структурам та організаціям, які також допомагають учасникам бойових дій пристосуватися до мирного життя. Зокрема, вже була розпочата робота зі створення аналогічних центрів у Дніпрі, Вінниці, Краматорську, Миколаєві.

За словами Олега Магалецького, керівника Центру AXIOS та учасника АТО, головна мета Центру – це допомога ветеранам в інтеграції до цивільного життя: «Ключовий етап цієї допомоги – це допомога в працевлаштуванні. Ми вважаємо, що у ветерана має бути нормальна адекватна робота, яка дозволяє йому як матеріально забезпечити свою родину, так і отримати момент соціалізації. Бо робота для кожного з нас – це не тільки гроші. Інколи це і колектив, і знайомі, і корпоративні балачки. Це кар‘єрне зростання, амбіції. Це те, що витягує голову з окопів. Навіть якщо людини там немає».

Робота з ветеранами проходить втри  етапи. Це психологічна підготовка, профорієнтація, а вже потім – саме працевлаштування. Також вони мають можливість змінити чи підвищити кваліфікацію, пройти безкоштовне навчання для того, щоб потім можна було знайти кращу роботу. Магалецький зазначив, що більше 200 учасників АТО вже знайшли роботу і ще 200 – пройшли навчання.

«Це програма дуже хороша, – розповів Олександр Попов, координатор Центру допомоги АТО, учасник АТО, – адже учасники бойових дій дійсно часто не можуть знайти собі роботу, перекваліфікуватися. Отака складається ситуація. Адже в центрах працевлаштування дуже багато звернень. Я думаю, ми будемо співпрацювати та розвивати цю діяльність разом».

Зокрема, представники Центру співпрацюють з роботодавцями та показують їм  плюси роботи з ветеранами. Це спонукає їх іти на контакт. Олег Магалецький зізнався, що на початкових етапах роботи вони не знаходили розуміння серед роботодавців. А тепер ті самі звертаються до Центру з власними пропозиціями. Адже ветерани вже встигли себе добре зарекомендувати.  

«Ми не можемо створити інший ринок праці в Україні, – зазначив він, – ми не є самі по собі великими роботодавцями. Але в нашій команді є досить багато спеціалістів, які працювали в корпоративному сегменті, в різних компаніях. Ми знаємо задовольнити попит роботодавців в якісній робочій силі, якою є ветерани, якщо правильно розкривати їх досвід. В тому числі отриманий на війні. Бо майже всі професії, весь функціонал, який людина робить на війні, він має якійсь цивільний аналог».

comments powered by HyperComments