Прийдешні снігопади не стануть лихом для харківських автомобілістів

Вівторок, 28 листопада 2017, 22:42
Принаймні, на це сподіваються харківські шляховики, представивши техніку, яка буде працювати на засніжених вулицях Харкова.
Прийдешні снігопади не стануть лихом для харківських автомобілістів

КП «Шляхрембуд» підготувало 269 одиниць снігоприбиральної техніки до роботи в зимовий період.

Як поінформував громадськість директор підприємства Віталій Бура, в арсеналі підприємства – 60 самоскидів для прибирання снігу, автомобілі «Глобус», обладнані піско- і солерозкидачами, трактори, бульдозери, грейдери, а також універсальні машини Bucher. Цього року для «Шляхрембуду» придбали 40 одиниць нової техніки, в тому числі 16 самоскидів та 5 машин Bucher.

«Ця техніка унікальна своєю маневреністю. Bucher проходять там, де не може розвернутися велика техніка, – це острівці на дорогах, а також заїзди у двори. Вони обладнані щітками і збиральними відвалами. Влітку на них чіпляється бункер і пилосос для прибирання сміття», – розповів Віталій Бура.

Вся техніка розподілена по районах міста і знаходиться на базах підприємства. Зокрема, снігоприбиральні машини з центральної ділянки механізації взимку будуть обслуговувати основні магістралі Харкова, в тому числі вулицю Сумську, Полтавський Шлях, вулицю Героїв Праці.

«Першочергове завдання підприємства – забезпечити проїзжуваність на основних магістралях Харкова, де рухається громадський транспорт, а також проїзду «швидких допомог», в'їздів до шкіл і дитсадків. У нас розроблені спеціальні маршрути на випадок снігопадів, тобто на яких вулицях і при якій кількості опадів має працювати та чи інша бригада», – розповів директор підприємства

Також до зими комунальники заготували 18 тис м³ піщано-сольової суміші та 11 тис м³ солі, що становить 75% від плану. Причому, зазначив Віталій Бура, завезення піску і солі триває.

Взимку дороги міста розчищатимуть 150-180 одиниць снігоприбиральної техніки, під час снігопадів – 220 машин. У період рясних опадів техніка буде працювати цілодобово, обслуговуватимуть її 480 водіїв.

comments powered by HyperComments