Юлія Світлична поділилася враженнями про зустріч з фіннами

Вівторок, 28 листопада 2017, 20:12
Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична 28 листопада зустрілася з фінською делегацією.
Юлія Світлична поділилася враженнями про зустріч з фіннами

Предметом діалогу з главою області стали як стратегічні напрямки розвитку співпраці, так і конкретні проекти, які мають намір реалізувати на Харківщині інвестори. Зокрема, губернаторка готова організувати зустріч інвесторів з керівництвом Південної залізниці для обговорення конкретних варіантів реалізації цього проекту.

«З Послом Фінляндії Юхою Віртаненом обговорили подальшу співпрацю. Зараз реалізуємо декілька спільних наукових та освітніх проектів, в яких задіяні Університети Тампере, Турку і Лаппеєнранта, – повідомила Юлія Світлична у фейсбук-акаунті. – Але потенціал нашої економічної співпраці значно вище, ніж зараз. Саме над цим і будемо працювати. Сьогоднішня зустріч із бізнес-колами Фінляндії – перший крок. Розмова позитивна. Також привітала фінських друзів із 100-річчям Незалежності Фінляндії, яке вони будуть святкувати вже наступного тижня – 6 грудня».

Нагадаємо, що на необхідності поглиблення економічного співробітництва між двома країнами наголосив ще колишній голова ОДА Ігор Райнін.

«Ми всіма можливими шляхами та механізмами диверсифікуємо ринки і в цьому році маємо збільшення експорту до країн ЄС на 3%. На жаль, в цьому обсязі не дуже велика частка Фінляндії. Тому наше перше прохання до вас - доносити до фінського бізнесу наступну позицію: Харків потрібно розглядати не тільки крізь призму військового конфлікту, а й крізь призму мирного розвитку», - заявив тоді керівник ОДА.

На зустрічі з представниками Фінляндської Республіки у 2016 році була досягнута домовленість щодо візиту представників бізнесу Фінляндії до Харківської області.

Нагадаємо також, що під час Генеральної Асамблеї ООН у вересні ц.р. Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо. Співрозмовники обговорили шляхи посилення українсько-фінляндської двосторонньої взаємодії. Глава держави привітав наміри фінляндської бізнес делегації здійснити найближчим часом візит в Україну. Президент висловив вдячність фінляндській стороні за підтримку проектів в нашій державі в освітній та енергетичній галузях.

comments powered by HyperComments