Поранені бійці отримають подарунки від дітей

Середа, 29 листопада 2017, 12:05
До Дня Збройних сил України харківські школярі готують подарунки для поранених військовослужбовців.
Поранені бійці отримають подарунки від дітей

Близько тисячі харківських дітей долучилися до благодійної акції «Бажаємо здоров’я!». Вона має на меті надати моральну підтримку пораненим учасникам АТО, які на сьогодні проходять лікування у військово-медичних закладах.

За словами Юрія Калгушкіна, військового комісару Харківського обласного військкомату, їх ідея знайшла підтримку в ХОДА, звідки потім надійшла пропозиція школам поділитися дитячими малюнками, вітальними листами, саморобними оберегами тощо. Збирати та доставлять дитячі подарунки будуть райвійськкомати. Крім того, офіцери ЗСУ можуть заохотити найбільш активних учасників акції.

Калгушкін розповів, що першими до акції долучилися учні Сахновщинського, Дергачівського, Куп’янського та Нововодолазького районів. В обласному військкоматі було зібрано більше 1000 дитячих малюнків. Така ж кількість буде привезена найближчими днями. 4 грудня всі дитячі подарунки будуть передані Харківського госпіталю. За словами Калгушкана, їх буде декілька тисяч. Частина дитячих дарунків буде направлена до інших військово-медичних закладів у районі проведення АТО.

Крім того, до проведення акції також долучилися активісти громадських організацій та посадовці. Проте вони зосередилися на покращенні побутових умов бійців. Тому вже були придбані мікрохвильові пічки, електрочайники та інша побутова техніка, яку можна використовувати в госпітальних палатах.

Як повідомляла «Справжня варта», військовому шпиталю потрібна допомога. Волонтери опублікували список потреб військових, які проходять лікування в шпиталі. Цього року зросла кількість охочих служити на контрактній основі.

comments powered by HyperComments