На Харківщині можуть відкрити Почесне консульство Словаччини

Четвер, 30 листопада 2017, 18:03
Відповідне питання було обговорене між головою ХОДА Юлією Світличною та радником, заступником Посла Словацької Республіки в Україні Генріхом Сасаєм.
На Харківщині можуть відкрити Почесне консульство Словаччини

Зокрема, під час зустрічі голова ХОДА зробила акцент на необхідності розвитку та зміцнення двосторонніх відносин у економічній, культурній та туристичній сферах між Україною та Словаччиною.

«Було б доцільно розглянути можливість відкриття представництва Словаччини в Харківській області, – розповіла Юлія Світлична, – наша область сьогодні відіграє важливу роль у житті держави. Ми є лідерами за соціально-економічним розвитком. Регіон відвідує безліч міжнародних партнерів. Ми прагнемо завоювати їхню довіру, щоб співпраця приносила користь, сприяла розвитку та зміцненню економіки не тільки Харківської області, але й тих країн, які представляють інвестори».

Губернаторка зазначила, що з боку харківської ХОДА міжнародні партнери можуть розраховувати на повну підтримку в рамках чинного законодавства. Генріх Сасай в свою чергу розповів, що Словаччина має намір розвивати співпрацю в різних галузях. І словацька сторона планує у майбутньому відкрити Почесне консульство Словацької Республіки в Харківському регіоні.

Крім того, під час зустрічі Світлична висунула пропозицію відкрити офіс Харківської області в Словацькій республіці та розглянути можливість відвідування регіону словацькими бізнес-делегаціями. За її словами, це могло б бути корисним для обох сторін. Генріх Сасай також відмітив, що оскільки Харків - місто студентів, то цікавою була би співпраця у сфері освіти, в тому числі через обмін між студентами.

comments powered by HyperComments