Школярі подискутують про свої права в інтернеті

П'ятниця, 1 грудня 2017, 12:12
Учні з восьми областей України візьмуть участь у фіналі проекту «Молодь дебатує», під час якого вони будуть говорити і про свої права в мережі, і про участь у виборах.
Школярі подискутують про свої права в інтернеті

9 та 10 грудня в приміщенні Харківського юридичного університету ім. Ярослава Мудрого буде проходити фінал всеукраїнського проекту «Молодь дебатує» , повідомляє PR-аґенція «Bagels & Letters». Тоді до вишу приїде 144 учня з восьми регіонів країни. Даний проект базується на унікальній німецькій методиці дебатів. Вона об’єднує дітей, які підтримуються думки, що істина пізнається в процесі дискусії.

Цього року 397 українських школярів випробували свої сили в дебатах. Це учні з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Житомирської, Львівської, Миколаївської, Сумської та Харківської областей. Перший, внутрішньошкільний етап проекту стартував 20 жовтня. З 7 до 17 листопада найкращі представники шкіл брали участь у регіональних дебатах — так було відібрано 16 півфіналістів, по двоє від області.

16 учнів попадуть у півфінал дебатів, четверо кращих у фінал, а переможцем буде обрана одна людина. Хоча, за словами організаторів, перемогу здобуває не той, хто виграв під час суперечки, а той, хто сприяв відображенню в дебатах всіх думок, максимально наблизившись до вироблення спільного рішення.

Розвиток руху «Молодь дебатує» в Україні – важливий елемент євроінтеграції країни, вважають у Німеччині. Сам проект проходить за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, а впроваджує його громадська організація Internationales Haus Sonnenberg.

comments powered by HyperComments