Переселенцям у нотатник: в Харкові допоможуть із доступним житлом

Середа, 6 грудня 2017, 20:21
У Харкові підготовлений проект рішення про внесення змін до Міської програми будівництва (придбання) доступного житла, яку планується доповнити розділом кредитування внутрішньо переміщених осіб.
Переселенцям у нотатник: в Харкові допоможуть із доступним житлом

Проект збираються винести на найближчу сесію Харківської міськради.

Передбачається, що внутрішньо переміщені особи зможуть отримати безвідсотковий кредит терміном на 15 років з урахуванням першого внеску в розмірі 6%. На це пільгове кредитування на 2018 рік планується передбачити фінансування в розмірі 5 млн грн.

«Така проблема існує в місті не в однієї людини, не у однієї сім'ї, а у великої кількості осіб, тому міський голова дав доручення, щоб ми підготували необхідні пропозиції на сесію міської ради», - пояснює заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

У разі прийняття рішення виконком міськради розробить порядок реалізації цієї частини житлової програми, де буде прописано: яким чином люди зможуть отримати кредит, куди їм звертатися, які документи потрібно для цього оформити.

У 2017 році міською житловими програмами скористалися 74 харківські родини: 21 сім'я - молодіжним пільговим кредитуванням, 26 сімей - кредитуванням учасників бойових дій в зоні проведення АТО, вісім - кредитуванням працівників бюджетної сфери, професорсько-викладацького складу вузів і працівників комунальних підприємств, 19 - бюджетної підтримкою здешевлення житла, так званою програмою «50% на 50%», нагадали у міськраді.

comments powered by HyperComments