Світлична обговорила питання реформування публічної безпеки в регіоні з головою Консультативної місії ЄС в Україні

П'ятниця, 8 грудня 2017, 11:52
Зустріч керівництва ХОДА з головою Консультативної місії ЄС в Україні відбулася 8 грудня.
Світлична обговорила питання реформування публічної безпеки в регіоні з головою Консультативної місії ЄС в Україні

Про це повідомила прес-служба ХОДА. 

Під час зустрічі була обговорена можлива співпраця у реформуванні системи правоохоронних органів регіону. 

Після того, як обласна рада затвердила Стратегічні напрямки публічної безпеки та порядку в регіоні, співпраця може перейти на наступний етап. 

Керівник ХОДА зазначила, что співпраця з Консультативною місією ЄС плідна для розвитку регіону. Юлія Світлична подякувала Кястутіса Ланчінскаса за його участь у розвитку Харківщини, особилово - у справі реформування правоохоронних органів. 

У свою чергу, Голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас під час зустрічі підкреслив, що як Україна, так і Харківська область є головними партнерами КМЄС. 

«Я дуже радий бувати в Харківській області, зустрічатися з вами. Ми з самого початку знайшли взаєморозуміння. Робота місії у вашому регіоні полягає в тому, щоб допомогти правоохоронним органам, місцевій владі розвиватися, йти вперед. Україна та Харківська область для нас - головні партнери. Ми хочемо, щоб у вас все виходило», - сказав Кястутіс Ланчінскас.

У заході також взяв участь новий координатор Регіонального представництва КМЄС у Харкові Вернер Педерсен. Він зазначив, що має великий досвід у сфері реформування правоохоронних органів і готовий передати всі необхідні знання харківським поліцейським.

«У Харківській області йде постійний процес реформування сектору громадянської безпеки поліції. Якщо ви скористаєтеся нашим досвідом, зможете уникнути тих помилок, яких припустились у процесі реформ європейські країни», - зазначив Вернер Педерсен.

comments powered by HyperComments