Майже 9 тисяч мешканців Харківської області захворіло на грип

Понеділок, 11 грудня 2017, 11:19
З 4 по 10 грудня на Харківщині 8 791 мешканців підхопили грип чи гостру вірусну інфекцію.
Майже 9 тисяч мешканців Харківської області захворіло на грип

Більшість захворілих – а це 70% – складають діти, передає «Харківський обласний лабораторний центр». Рівень захворюваності може вважатися низьким, показник не перевищив епідемічний поріг. Порівняно з минулим тижнем, цього разу захворіло на 142 людини більше. Щодо дітей, то серед них показник захворюваності знизився на 1,8%.

Харків, Ізюм, Куп'янськ, Борівський, Ізюмський, Коломацький, Куп'янський та Нововодолазький райони – тут показник захворюваності перевищує середньообласний. Проте в жодному районі не було перевищення порогового рівня. Загалом, до лікарні через грип та ГРІВІ потрапило 177 осіб, у тому числі і 140 дітей. Щодо Харкова, то тут захворіло 5 805 мешканців міста, що на 15 осіб більше, ніж минулого тижня. Хоча серед дітей рівень захворюваності знизився на 0,5%. Перевищення показника епідемічного не було.

Як повідомляла «Справжня варта», в Харківській області більше 30 людей захворіла но гепатит. Серед них було 15 дітей. Причиною зараження стало вживання неякісної питної води, набраної в колодязях чи природних джерелах.

comments powered by HyperComments