Японія зацікавлена у фінансуванні сфери утилізації побутових відходів

Понеділок, 11 грудня 2017, 14:39
Така новина пролунала сьогодні, 11 грудня, під час зустрічі між керівниками департаментів ХОДА та генеральним директором Представництва «Міцубіші Корпорейшн» в Україні.
Японія зацікавлена у фінансуванні сфери утилізації побутових відходів

Під час даної зустрічі генеральний директор Представництва «Міцубіші Корпорейшн» в Україні Кохей Тагава зазначив, що сільське господарство є однією з галузей, в якій японська сторона має бажання налагодити співпрацю. Зокрема, це стосується виведення на харківський ринок сільськогосподарської техніки для невеликих фермерських господарств, яка якраз і виробляється в Японії.

Олександр Лукашов, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, розповів, що для України дрібне та середнє фермерство знаходиться в пріоритеті. Крім того, для самих таких господарств буде необхідна сучасна економна техніка.

Крім того, Кохей Тагава розповів, що японська сторона зацікавлена у співпраці у сфері утилізації сміття та будівництва заводів, які будуть виробляти енергію шляхом переробки відходів. Лукашов у свою чергу зазначив, що на Харківщині вже проходить реалізація подібного проекту. Наприклад, в 2019 році тут повинен запрацювати завод з переробки відходів.

За словами Олександра Лукашове, на Харківщині почала вибудовуватися система сучасної утилізації відходів, а сама область відкрита для нових проектів в даній сфері. Питанням з утилізації відходів будуть займатися новостворені ОТГ.

Як повідомляла «Справжня варта», на будівництво харківського метрополітену буде виділено 30 мільйонів євро. Як повідомляє голова ХОДА, це дозволить здійснити будівництво двох станцій метро, облаштувати нове електродепо, а також придбати новий рухомий склад у кількості 85 вагонів.

comments powered by HyperComments