В Харкові відбувся благодійний аукціон «Святий Миколай – особливим дітям»

Субота, 16 грудня 2017, 15:25
Під час даного аукціону харків’яни збирали гроші на купівлю медичного автомобілю для Будинку дитини.
В Харкові відбувся благодійний аукціон «Святий Миколай – особливим дітям»

На даний момент в паліативному відділенні будинку дитини №1 є потреба в спеціальному мікроавтобусі, якій буде обладнаний всім необхідним медичним спорядженням для надання допомоги хворим дітям. Зокрема, завдяки цьому автомобілю спеціалісти зможуть робити виїзди за межі Харкова, де надаватимуть паліативні та реабілітаційні послуги на місцях. За словами Романа Марабяна, головного лікаря Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1, їх зможуть отримати не тільки найменші, а й діти більш старшого віку.

Щодо самого аукціону, то там було представлено більше 90 лотів, які надійшли від небайдужих художників, письменників, музикантів та артистів. В першу чергу це картини, виконані у найрізноманітніших техніках і стилях.

«Є лоти від заслуженої артистки України Ірми Вітовської, є лот від заслуженої артистки України Рими Зюбіної, є лот від Сергія Жадана, є лот від Євгена Комаровського, який передав свої книги, є лоти від заслужених художників України, – розповів Марабян, – дві треті лотів – це професійні художники. Тобто, ми можемо сказати, що якість лотів достатньо висока. Мені дуже подобається картина Вадима Липського «Покровський монастир». Це робота харківського художника. Вона западає в душу».  

За словами організаторів, такі заходи мають велике значення для українського суспільства. При чому, не тільки в матеріальному плані.  

«Мова йде не тільки про фінансову допомогу, яка, безумовно, дуже важлива, – заначила Світлана Проценко, директорка школи №11, – мова йде ще про прийняття суспільством таких дітей. Що для України, на жаль, поки ще нехарактерно. Дуже часто люди не можуть переступити через певні упередження, через свій страх. Вони стараються ( можливо і некоректно звучить) «відкупитися». І от якщо проводити подібні аукціони, проводити будь-які інші заходи, які будуть допомагати не тільки фінансово, але й сприяти тому, що суспільство буде дізнаватися та приймати таких дітей – це Україні піде тільки на користь. Це наблизить її до цивілізованого суспільства».

За її словами, не тільки вчителі, а й учні її школи добре знали про цей аукціон. Та й взагалі, займатися волонтерством та благодійністю – це для них справа не нова. Директорка переконана, що таким чином діти вчяться відповідальності та повазі до свободи інших людей.  

comments powered by HyperComments