Історичні квести, концерт для нечуючих – як в Харкові реалізуються соціальні проекти

Четвер, 21 грудня 2017, 15:54
На Харківщині нещодавно було реалізовано три соціальні проекти, направлені на інтеграцію переселенців до місцевої громади.
Історичні квести, концерт для нечуючих – як в Харкові реалізуються соціальні проекти

На Харківщині триває реалізація проекту під навою «Спільними зусиллями ВПО та громади: сприяння інтеграції ВПО з числа молоді в нові громади». В його межах активісти, серед яких були як переселенці, так і місцеві мешканці, створили 15 соціальних ініціатив. Всі вони були направлені на сприяння інтеграції переселенців до приймаючих громад. Окрім Харкова, проект був також реалізований у Вінниці, Львові, Дніпропетровську, Херсоні та Запоріжжі. Його учасники перед реалізацією власних ініціатив пройшли відповідне навчання.

«Таким чином учасники проекту мали нагоду отримати нові знання та навички щодо реалізації власних проектів та ідей, щодо можливостей залучення додаткових ресурсів, – розповів Денис Ткачов, співзасновник спільноти «Грант Менеджмент», – та взагалі, трансформації проектів та ідей в повноцінний проект. Основною метою проекту є сприяння інтеграції ВПО з числа молоді в нові громади шляхом реалізації спільних проектів. Самі проекти були розроблені в тому числі і в Харківському регіоні».

На Харківщині було реалізовано три проекти. Одним з таких став Клуб інтерактивного розвитку талантів в Чугуєві. В його межах було проведено чимало активностей, де молодь була залучена до різного роду інтелектуальних інтерактивів.

Валентина Смачило розповіла про свій проект під навою «Сприяння інтеграції молоді з числа ВПО у Харкові в місцеву громаду шляхом участі у квест–маршруті «Спільна історія»»: «Саме квест є таким інструментом, який дозволяє краще опановувати і знаходити інформацію, – розповіла вона, – він спонукає молодь працювати з нею по-іншому. Ідея цього проекту проекту полягає в тому, що досить багато історичних та культурних фактів спільними для нас. І їх потрібно об’єднати. Саме такі невідомі факти лягли в основу квесту».

За словами Валентини Смачило, в межах даного проекту студенти вивчали невідомі історичні факти, працювали в одній команді та малювали об’єднуючу карту України. Вона зазначила, що він майже не потребував ресурсів, тому його легко можна перенести на інші регіони України

У свою чергу Євгенія Ставицька розповіла про власний проект «Благодійний музичний вечір тих, хто не чує»: «Це був незвичний музичний вечір для нечуючих, – зазначила вона, – більш за все він був спрямований на інтеграцію та об’єднання людей зі спільноти Товариства нечуючих Харківської області. Цього року йому виповнилося 100 років. Це дуже значна дата. Я сама ВПО, тому я хотіла б втілити такий проект який би дав громаді щось незвичайне».

Під час концерту на сцені виступив колектив ДК «Утоп» зі своє програмо. До нього долучився музиканти, які виконують музику в різних напрямках – це була як класика, так і авторська пісня. Під час заходу всі охочі могли придбати сувеніри, які виготовили діти із закладів для нечуючих. Всі виручені кошти будуть направлені на на придбання комп’ютерної техніки для ДК «Утоп». За словами Ставицької, цей концерт дав можливість розповісти про талановитих людей, які чують музику незвичним способом.

comments powered by HyperComments