Більшість медзакладів Харківщини доступні для людей з інвалідністю

Середа, 27 грудня 2017, 10:13
Також в області курсують автобуси, пристосовані до потреб даної категорії населення.
Більшість медзакладів Харківщини доступні для людей з інвалідністю

Як стверджують в Управлінні охорони здоров’я ХОДА, на сьогоднішній день 86 медичних закладів обласного підпорядкування (98%) та 101 медзаклад Харкова (86,3%) є доступними для людей з інвалідністю. А за даними, озвученими представниками Департаменту економіки та міжнародних відносин, на Харківщині здійснює маршрути 51 автобус, чия конструкція належним чином пристосована до їхніх потреб.

Зокрема, в Харківській області діють відділення «Соціального таксі». Цього року відповідні служби вже працюють в чотирьох районах. Послугами «Соціального таксі» можна скористатися в одинадцятьох територіальних центрах соцобслуговування. Отримують їх приблизно вісімдесят одиниць транспорту. З початку року майже 1,2 тисяч мешканців області були охоплені транспортними послугами.

Як повідомляла «Справжня варта», скоро в Харкові будуть підбиті результати конкурсу «Місто без бар'єрів». В ньому взяли студенти харківських ВНЗ, які готували проекти щодо того, які слід адаптувати культурні заклади міста до потреб людей з інвалідністю.

comments powered by HyperComments