Поради дієтолога: як довго слід зберігати святкові страви

Понеділок, 1 січня 2018, 14:18
Завдяки підказкам дієтолога стане зрозуміло, від якої страви вже слід звільняти холодильник.
Поради дієтолога: як довго слід зберігати святкові страви

Звички неодмінно доїдати святкове «олів’є» може погано сказатися на здоров’ї та самопочутті. Тому лікар-дієтолог Людмила Бабіч розповіла про те, як можна уникнути неприємних сюрпризів, передає ГолосUA. За її словами, салати та закуски, заправлені майонезом чи сметаною, можна зберігати в холодильнику не більше доби. Але якщо салати на зразок «олів’є» та «оселедець під шубою» простояли всю ніч на святковому столі – то їх варто викинути без жодних коливань.

Консерви та ікра будуть зберігатися не більше двох діб. Це ще при тому випадку, що залишки їжі були перекладені до чистої скляної посуди. В залізних банках консерви можна зберігати не більше 12 годин через те, що в них доволі швидко відбуваються процеси окислення.

Будь-які рибні, м’ясні і сирні нарізки не можуть лежати на тарілці більше 10-12 годин. Навіть якщо вони зберігаються в холодильнику. А холодець можна вживати не більше 36 годин. Що стосується запеченого м’яса, то його не слід зберігати більше 2-3 днів. При тому, що вже на другий день його слід як слід обсмажити перед вживанням. Домашні торти та тістечка зберігаються не довше 48 годин, адже вони не містять згущувачів та консервантів. Термін придатності ж магазинних солодощів слід дивитися на упаковці.

comments powered by HyperComments