На Харківщині розглядаються 8 випадків порушень прав землевласників і землекористувачів

Субота, 6 січня 2018, 13:58
Вони стосуються надання громадянам земельних ділянок без погодження з місцевою радою, позбавлення мешканців їх права постійного користування земельними ділянками.
На Харківщині розглядаються 8 випадків порушень прав землевласників і землекористувачів

Мова про це йшла під час засідання оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів, передає прес-служба ХОДА.

Одне з питань, озвучене заявником, стосувалося незаконного розпаювання землі.

За даними штабу, на телефон «гарячої лінії» за останні два тижні надійшло 6 звернень. Заявники переважно скаржились на затягування процесу отримання кадастрового номера на земельні ділянки. Також одне з питань стосувалось незаконного розділення земельної ділянки на частини. Зокрема, заявниця просила надати інформацію стосовно підстав для такого розподілу. 

Нагадаємо, розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної в області було створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників землі та врожаю.

Головною метою діяльності штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії з протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщує діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу увійшли представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області. Заступниками голови оперативного штабу стали заступник голови ХОДА Олександр Скакун та начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександр Чурсін.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.

comments powered by HyperComments