Дорожні та рятувальні служби переходять у стан підвищеної готовності

Субота, 13 січня 2018, 12:30
Таким чином всі відповідні служби будуть готові до погіршення погодних умов
Дорожні та рятувальні служби переходять у стан підвищеної готовності

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, на 18-20 січня синоптики прогнозують погіршення погодних умов. Що, в свою чергу, може спричинити аварійні ситуації в господарській сфері та на дорогах.

За словами губернаторки, всі відповідні служби повинні проаналізувати готовність наявної техніки та матеріалів, які мають забезпечити якість дорожнього покриття. Потрібно сформувати групи мобільного реагування для випадків аварійних ситуацій, які можуть виникати на лініях електропередачі та системах теплопостачання. Також вони мають бути готові надавати інші послуги населенню

Також, за словами Світличної, в останні роки відповідальні за життєзабезпечення Харківщини служби діють злагоджено, вони здатні координувати свої дії у випадку з надзвичайних ситуацій. Що дозволило два роки поспіль не перекривати дороги державного значення під час снігопадів. І щоб в уникати негативних наслідків негоди в подальшому, всі служби повинні перейти у повну готовність.

Згідно з інформацією ДСНС у Харківській області, у робочому стані зараз знаходиться 21 одиниця техніки підвищеної прохідності та 500 осіб особового складу. При необхідності можуть бути розгорнуті 15 мобільних пунктів обігріву.

comments powered by HyperComments