«Ідіть з миром»: екс-співробітники ОТБ не мають претензій до каналу

Справжня Варта  |  Четвер, 1 лютого 2018, 14:14
Четверо працівників щоденної програми «Твій ранок», що пішли з каналу, начебто, після конфлікту з продюсеркою Ганною Силаєвою, судитися з керівництвом не будуть.
«Ідіть з миром»: екс-співробітники ОТБ не мають претензій до каналу

В харківській філії НСТУ підтверджують інформацію щодо звільнення журналістів, але вважають це «робочим процесом».

Нагадаємо, четверо співробітників, котрі створювали щоденну програму «Твій ранок», на початку цього тижня написали заяви і були звільнені.

«Так, четверо співробітників звільнилися. Немає особистих конфліктів, є робочий процес. Багато змін відбувається, працюємо, аби зробити наші ефіри краще. Були зауваження і до ранкової передачі у Харкові. Я особисто моніторю ранкове мовлення в усіх філіях, ми спільно з командами, з продюсерами працюємо над його розвитком, покращенням. Шкода, що ця команда вирішила припинити цю роботу. Однак «Ранки» продовжують виходити в ефір», – каже продюсерка ранкового мовлення НСТУ Жанна Кузнєцова.

Четверо тих, хто звільнився, це Олена Фатєєва, Ганна Шевчик, Віта Мац та Наталія Поспєлова. Втім, ранкову програму ведуть, як і раніше, Ольга Сітковська, Іван Русанов та Олексій Печій.

Невдовзі після опублікованого на «Варті» матеріалу Олена Фатєєва на своїй сторінці у Facebook написала, що вважає «звільнення колективу, з яким вона працювала не один рік поруч, з одного боку, величезною трагедією». «З іншого... Роботі, на ОТБ я віддала 18 років насиченого, цікавого життя. Я люблю і поважаю людей з якими я працювала. Стосунки з Ганною Силаєвою не були настільки нестерпними, щоб не було конструктиву у створенні контенту Суспільного», – зауважила вона.

Ті, хто залишився працювати, великої трагедії в тому, що трапилося, не бачать.

«Це особисте рішення кожного окремого співробітника, за мотивами, відомим тільки нам. Якщо хтось намагається використати ситуацію в своїх цілях – це ганьба, мерзота», – написала на своїй сторінці у Facebook  ведуча програми «Твій ранок» Ольга Сітковська. 

Як повідомляє галузеве інтернет-видання «Медіаняня»: команда, яка покинула харківський суспільний телеканал, запевняє, що відносини колективу з продюсером були не настільки вже й жахливими.

Між тим, у жвавих коментарях під публікацією читачі докоряють як тим, хто пішов, так і тим, хто залишився, на те, що «дівчата кривлять душею, хоча вчора ще обурювалися хамством Силаєвої».

«Колектив кипить. Вагітну співробітницю [продюсер] довела до реанімації. Оля, Олена, Вам не соромно? Вас матом криють, а Ви втираєтесь», «Хамству продюсера немає меж. Принижує постійно, ображає людей, матюкається. Ми то вже однією ногою під скороченням, до речі, далеко не завжди законним, і юристи ще скажуть тут своє слово. А ось ви, хто залишається, далі терпіти будете?», «За...сали дівчата. А вчора ще такі сміливі були… правдолюби. Вчора ще пишалися вами. А сьогодні…» – пишуть читачі інтернет-видання.

Тим часом, у Львові навколо аналогічної ситуації із скороченням штату ТРК «Львів», схоже, виник новий скандал – цього разу з приводу запуску на Facebook бот-акаунту фейкового журналіста, у якого в друзях – виключно члени правління НСТУ.

Цікаво, що продюсерка Львівської філії НСТУ Уляна Антонюк в тому, що першоджерелом для центральної дирекції ПАТ «НСТУ» виступають фейкові боти у соцмережах, аж ніяких проблем не бачить.




Як раніше повідомляла «Варта», реформування Львівської філії Суспільного виявилося найскандальнішим з-посеред усіх регіонів України.

Фото: Медіаняня, Facebook Олени Фатєєвої, Ганни Силаєвої та Ольги Сітковської

comments powered by HyperComments