Наступним кроком стане внесення Держпрому до списку пам’яток ЮНЕСКО – Бабічев

Юлія Гуш  |  Четвер, 1 лютого 2018, 15:12
За словами заступника голови ХОДА, Держпром має стати єдиним об‘єктом Харківської області, який зміг потрапити до цього почесного списку.
Наступним кроком стане внесення Держпрому до списку пам’яток ЮНЕСКО – Бабічев

Анатолій Бабічев, заступник голови ХОДА, розповів, що цього року Держпром відзначатиме свій 90-ий ювілей. З цього приводу в Харкові заплановане проведення різноманітних культурних заходів. І що найголовніше – має відбутися другий етап по внесенню будівлі Держпрому до списку ЮНЕСКО.

«Насправді головна мета – це внесення Держпрому до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, – підкреслив Бабічев, – перший етап пройдено, тепер це пам‘ятка національного значення. Другий етап – це підготовка номінаційного досьє. Ми над цим працюємо. Я думаю, протягом 2018 року ця робота буде певним чином проведена. Це буде єдиний об‘єкт Харківської області, який буде внесено до списку ЮНЕСКО».

Також увага буде приділена такій культурній пам‘ятці, як Шарівський палац. За словами заступника голови ХОДА, на нього десятиліттями ніхто не звертав увагу. Тому під час найближчої сесії влада має виділити 3 мільйони гривень  на проведення протиаварійних заходів. Також будуть прикладені зусилля щодо збору документації на цей палац. Це необхідно для того, щоб внести його до реєстру пам‘яток національного значення.

Також Анатолій Бабічев розповів, що вперше за роки незалежності вдалося створити історико-архітектурні опорні плани в Харкові, Чугуєві та Люботині. Вони вже були затверджені Міністерством культури України. Там будуть позначені території, де базуються пам‘ятки культурного та історичного значення. Згідно документам, будівництво на них буде заборонене. Таким чином, ці пам’ятки опиняться під додатковим захистом.  

Як повідомляла «Справжня варта», в Харківській області буде надаватися значний пріоритет збереженню культурних пам’яток. Це допоможе не тільки вберегти їх від подальших руйнувань, а й зробити Харківщину більш привабливою для туристів.   

comments powered by HyperComments