У Харкові буде встановлена меморіальна дошка лікарю Владиславу Франківському

П'ятниця, 2 лютого 2018, 09:16
Пам’ятний знак має з’явитися на фасаді будівлі Харківського наукового медичного товариства.
У Харкові буде встановлена меморіальна дошка лікарю Владиславу Франківському

Меморіальна дошка видатному лікарю, засновнику міської дитячої лікарні, Почесному громадянину міста Харкова Владиславу Франківському буде встановлена на фасаді будівлі Харківського наукового медичного товариства (вул. Максиміліанівській, 11).

Відповідне рішення було прийняте під час засідання Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища. Зокрема, на одному з будинків по вулиці Франківській на честь Франківського буде встановлена пам'ятна табличка-покажчик.

Владислав Франківський був свого часу ініціював створення першої дитячої інфекційної лікарні в Харкові, санітарної служби та притулку для невиліковних хворих. Також він став співзасновником Харківського медичного товариства. Свого часом його було обрано Почесним Громадянином міста, а одна з вулиць була названа його іменем ще при житті.

Як повідомляла «Справжня варта», в одній з харківських шкіл було зафіксовано чотири випадки інфекційних захворювань серед учнів. В закладі розпочалося розслідування та санітарно-епідеміологічне обстеження.

comments powered by HyperComments