Харківській військкомати мають бути реформовані до кінця 2018 року

Вівторок, 6 лютого 2018, 15:34
Про завдання, які зараз стоять перед військовими комісаріатами, розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.
Харківській військкомати мають бути реформовані до кінця 2018 року

За його словами, на сьогоднішній день перед харківськими військкоматами була поставлена задача з 1 січня по 30 березня провести приписку громадян до призивних майданчиків. Провадитиметься первинна постановка на облік осіб, яким цього року виповнюється 17 років. Згідно плановому завданню, військкомати мають відібрати 386 кандидатів.

Також Калгушкін зазначив, що на сьогодні ведеться підготовка до призиву на строкову військову службу. Планове завдання по Харківській області складає 1080 призовників. Скільки призовників необхідно відправити до лав ЗСУ, Нацгвардії, Державної прикордонної служби. Також в пріоритеті підготовка до призиву офіцерів запасу, які свого часу отримали фахову військову освіту.

На цей рік заплановане переформатування системи територіальної оборони. Зокрема, було прийняте рішення створити в областях відповідні підрозділи. Триває процес створення штабу кадрів. Також цього року мають пройти збори задля укомплектування підрозділів територіальної оборони.

«До кінця 2018 року передбачене реформування системи військових комісаріатів в територіальні центри комплектування і надання соціальних послуг, –  розповів Юрій Калгушкін, – будуть додаткові завдання по соціальному забезпеченню громадян. В кожному районі будуть створені відкриті та закриті зони для прийому відвідувачів».

За його словами, до відкритих зон відвідувачі можуть звернутися майже по всім питанням. Вони будуть являти собою певний аналог Центру надання адмінпослуг. Закриті зони будуть опікуватися питаннями, які в першу чергу мають стосунок до мобілізації і постанови на військовий облік. Всі заходи по реформуванню військкоматів фінансуватимуться Міністерством оборони. Заплановано, що 31 грудня 2018 року військкомати вже будуть реформовані.

comments powered by HyperComments