Харківський госпіс отримав гроші від японського посольства

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 16 лютого 2018, 14:43
Кошти вдалося отримати завдяки виграшу в грантовому конкурсі, організованому урядом Японії.
Харківський госпіс отримав гроші від японського посольства

До цього японський уряд провів конкурс для проектів з паліативної медицини. Тоді представники громадської спілки «Фундація Схід-Захід» змогли виграти грант завдяки своєму проекту «Госпіс - зігрій серце любов'ю». Загалом, на потреби харківського госпісу та вирішення наявних там проблем було виділено 77 509 доларів

«І якраз ці проблеми ми будемо вирішувати, – розповів Володимир Косенко, голова правління ГО «Фундація Схід-Захід», – починаючи буквально з прального комплексу, харчоблоку, вже застарілих меблів, проведення ремонтів, утеплення, теплоізоляції... Все це потребує дуже багато грошей. Наша організація таких коштів не має».

Мета проекту полягає в тому, щоб покращити життя пацієнтів госпісу та, загалом, підвищити рівень паліативної медицини в Харкові. Також, за словами Косенка, його учасники мають намір показати свій позитивний приклад й іншим містам України.  

За словами Ірини Лугової, головної економістки Харківського обласного центру паліативної медицини, харківський госпіс знаходиться в незадовільному стані. Але завдяки отриманим коштам його очікує масштабне переоснащення.

«Це і заміна вікон, і вхідних дверей, і модернізація самого комплексу, – розповіла вона, – що дозволить економити не тільки енергоресурси, а й зробити перебування пацієнтів більш комфортним. Також це замінна обладнань в пральній. Запланована заміна обладнання харчоблоку – електроплити, овочерізки, посудомийної машини. Все це там сильно зношене, що не виправдовує тих коштів, які йдуть на ремонт».

Загалом, все це має покращити умови для пацієнтів харківського госпісу. Проте, враховуючи незадовільний стан закладу, отриманих коштів недостатньо для вирішення всіх проблем. Тому, як зазначають активісти, вони планують шукати додаткові джерела фінансування.

 

comments powered by HyperComments