Як харківські волонтери вирішують проблеми занедбаного дитбудинку

П'ятниця, 16 лютого 2018, 16:38
Група волонтерів планує провести ремонт приміщення Обласного дитячого будинку №3.
Як харківські волонтери вирішують проблеми занедбаного дитбудинку

Увагу волонтерів привернув незадовільний стан приміщення, де на даний момент перебувають діти віком від 1 до 7 років. За словами Ірини Суворової, це тільки зовні будівля дитбудинку виглядає добре. Але за яскравим фасадом криються доволі серйозні проблеми.

«Коли я зайшла всередину – картина була жахливою, – згадувала вона, – там дах протікає вже 10 років. 10 років його не можуть відремонтувати. Вони його просто латають. Нашим малюкам з третьої групи по півтора року. В їх кімнаті повністю руйнується стеля. Вся ця штукатурка падає їм на голови. Стіни просто жахливого сірого кольору. Вони і так позбавлені батьків, ласки та тепла».

Але найбільшою проблемою був аварійний стан санвузлу, через що дітям доводиться дихати випарами з каналізації. Це все при тому, що вони знаходяться в приміщенні цілу добу. За словами волонтерів, персонал дитбудинку добре дбає про малюків, проте є гстра необхідність покращити умови їх проживання.

«Ми вирішили допомагати діткам, – розповіла Сільва Євмінова, – і наш вибір зупинився на Дитячому будинку №3. Потім до нас приєдналися друзі друзів, ми створили групу у «Фейсбуці». До нас приєдналися однодумці, які запропонували нам свою допомогу. Нам допомогли з вікнами, встановивши їх просто за смішні гроші. Також з’явилися спонсори, які оплатили в третій групі всю сантехніку, купили килим для манежу».

За її словами, волонтери зустріли чимало людей, які готові допомагати дітям безкоштовно та безкорисно. Вже зібралося 200 активних учасників, які беруть безпосередню участь в покращенні умов дитбудинку.

«Вже рівно місяць як я туди потрапила, – розповіла Ірина Суворова, – і вже багато чого було зроблено – вікна, сантехніка, вже купують килимове покриття, вже відремонтували манеж, вже є люди, які готові поставати меблі безкоштовно. Це все завдяки небайдужим харків’янам».

Також Борис Шестопалов розповів, що волонтери  вирішили створити благодійний фонд, щоб допомагати дітям вже на законних умовах. Це допоможе збільшити об’єм коштів, які потім підуть на благоустрій дитбудинку. Волонтери планують не обмежуватися виключно ремонтом приміщення, а й почати проводити різного роду розвиваючі заходи для дітей.

comments powered by HyperComments