До кінця 2018 року в Харкові планується відкрити два нові «прозорі офіси» – Світлична

Юлія Гуш  |  Середа, 21 лютого 2018, 12:16
Мережа «прозорих офісів» також буде розбудовуватися в районах області, у тому числі – і у сліьскій місцевості.
До кінця 2018 року в Харкові планується відкрити два нові «прозорі офіси» – Світлична

Про це сьогодні розповіла голова ХОДА Юлія Світлична після проведення перемовин з головою Представництва ЄС в Україні Хюґою Мінґареллі. За її словами, під час цієї зустрічі вони обговорили низку важливих питань у сфері медицини, домовилися про запровадження на Харківщині проекту з підтримки сільської медицини, який дозволить проводити фахову підготовку медичних кадрів, отримувати медичні гранти, робити оцінку якості надання медичних послуг та отримувати рекомендації, які дозволять самостійно вдосконалити цей процес. Другим напрямком перемов було питання щодо удосконалення якості надання адміністративних послуг.

«Ви знаєте, що на Харківщині був створений найбільший та найякісніший центр, який надає більше 400 послуг населенню, – розповіла Юлія Світлична, – тому ми домовилися, що будемо розширювати нашу співпрацю і долучимося до програми ЄС, яка надає можливість підвищити якість і фаховість персоналу, яка надає змогу укріпити матеріально-технічну базу. А також долучитися до будівництва нових центрів. Хочу наголосити, що до кінця 2018 року в Харкові планується відкрити два нові «прозорі офіси». В районах Харківської області ми також будемо розбудовувати цю мережу. І будемо створювати «прозорі офіси» і центри надання адміністративних послуг в сільській місцевості ОТГ.

Ще одне важливе питання, на якому акцентував увагу посол ЄС, була підтримка будівництва нового онкологічного комплексу. За словами губернаторки, в області в надзвичайно важкому стані знаходяться відповідні будівлі. Тому було прийняте рішення про будівництво нового надсучасного комплексу.

«Окрім нової будівлі і якісних умов для лікарів та пацієнтів, цей центр повинен відповідати всім європейським стандартам, – підкреслила голова ХОДА, – тому домовилися щодо можливості організації окремих програм поставки устаткування та обладнання у новий онкологічний комплекс».

comments powered by HyperComments