Перед пам’яттю жертв теракту біля Палацу спорту сьогодні маємо два несплачених борги - Світлична

Четвер, 22 лютого 2018, 12:04
Перше: винні в цій трагедії мають бути покарані. Друге – це пам’ять.
Перед пам’яттю жертв теракту біля Палацу спорту сьогодні маємо два несплачених борги - Світлична

Про це йдеться в офіційному коментарі губернатора Харківщини Юлії Світличної з приводу 3-ї річниці з дня теракту в Харкові. 

Публікуємо повний текст коментаря: 

Три роки тому наш регіон болісно відчув, що таке тероризм. Вибух, який стався під час мирної ходи в пам’ять про Героїв Небесної Сотні, уніс життя чотирьох земляків. Данило Дідік, Микола Мельничук, Ігор Толмачов та Вадим Рибальченко. Ми маємо пам’ятати ці імена. Маємо пам’ятати, на що ладен був піти ворог нашої держави задля досягнення своїх цілей, та ніколи не пробачити цього.

Перед пам’яттю жертв теракту біля Палацу спорту сьогодні маємо два несплачених борги. Перше і головне - винні в цій трагедії мають бути покарані. І я наголошую на обов’язку державного обвинувачення довести справу до логічного завершення, яким може бути лише максимально суворий вирок суду для тих, чия провина буде доведена.

Друге – це пам’ять. Пам’ятати всіх. Пам’ятати завжди. Упевнена, що молоде покоління харків’ян має знати про таких своїх однолітків, яким був 15-річний Данило Дідік.

У цей день прошу рідних загиблих прийняти мої щирі співчуття, а всіх харків’ян – вшанувати пам’ять Данила Дідіка, Миколи Мельничука, Ігоря Толмачова та Вадима Рибальченка.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

Раніше ми писали, що на будівлі школи №11 у Харкові встановлять меморіальну дошку Данілу Дідику. Також ми повідомляли, що ХОДА вважає за доцільне присвоїти школі №11 у Харкові ім`я Данила Дідика.

Три роки тому, 22 лютого 2015 року, у Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту (пр. Григоренка) стався вибух. Внаслідок теракту загинуло  4 людей, ще  9 - отримали поранення.

У березні трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід –  тримання під вартою без внесення застави.  Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258  (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. У квітні 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду. Наразі судовий розгляд триває

comments powered by HyperComments