На Харківщині адресне фінансування на закупку квартир для дітей-сиріт принесло результати

Субота, 24 лютого 2018, 18:25
Вперше за роки незалежності держава виділила адресне фінансування на закупку квартир для дітей-сиріт.
На Харківщині адресне фінансування на закупку квартир для дітей-сиріт принесло результати

Про це повідомила губернатор області Юлія Світлична, передає прес-служба ХОДА. 

Ключі від перших трьох помешкань, де вже завершили ремонт та встановили меблі, юнакам із Первомайського району вручила голова ХОДА Юлія Світлична. Також вона передала ключі від нового дому в Красноградському районі родині, яка виховує прийомних дітей.

"Вперше за роки незалежності держава виділила адресне фінансування на закупку квартир для дітей-сиріт. У Харківській області було закуплено 12 квартир та 1 будинок на 4 квартири, де будуть проживати діти, що позбавлені батьківського піклування, або діти-сироти. Також уже закуплено 2 приміщення для дитячих будинків сімейного типу", - повідомила голова ХОДА.

Зараз до програми придбання квартир дітям-сиротам долучилися два райони області – Красноградський та Первомайський. У Первомайському за рахунок субвенції з державного бюджету, що надійшла в грудні 2017 року, придбали 6 однокімнатних квартир. Усі вони знаходяться в райцентрі, й у трьох помешканнях уже встигли завершити ремонти, ще в трьох роботи тривають.

Під час робочої поїздки до сусіднього з Первомайським Лозівського району голова ХОДА Юлія Світлична передала ключі від трьох помешкань Марії Рульовій, Олександру Довженку та Андрію Беспальку.

 

Раніше ми писали, що завдяки змінам в обласному бюджеті, кошти субвенції з державного бюджету спрямують на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання приміщень для дитячих будинків сімейного типу.

comments powered by HyperComments