У Харкові готуються уже до весняного прибирання

Середа, 28 лютого 2018, 22:39
Прибирання та благоустрій Харькова після зими проводитиметься в березні-квітні.
У Харкові готуються уже до весняного прибирання

Мабуть, аби не вскочити в халепу, як їхні колеги з тепломереж, котрі практично на усе літо відключили людям воду під виглядом «профілактичних робіт» і колупалися в розриттях, зображуючи бурхливу діяльність, – а взимку все одно конкретно рвонуло, місцеві спеціалісти з благоусторою, навпаки, намагаються готувати свої сани добросовісно. Ще не вщух циклонічний сніг над Харковом, і «жадає продовження бенкету» 1 березня, а план заходів щодо упорядкування Харкова до належного санітарного стану уже затвердили на засіданні виконкому Харківської міськради 28 лютого.

Як запевнила заступник директора Департаменту комунального господарства з організаційної роботи Евеліна Станкус, основні зусилля будуть спрямовані на ліквідацію несанкціонованих звалищ, благоустрій місць розриттів після ліквідації аварійних ситуацій на інженерних мережах, прибирання та благоустрій прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих і спортивних майданчиків, кладовищ, вулиць, зупинок.

Згідно з планом, у прибиранні та благоустрої територій міста будуть задіяні департаменти міської ради, адміністрації районів, комунальні підприємства та інші організації Харкова.

Також навесні в місті заплановані заходи з озеленення, зокрема, висадка дерев, кущів, квітів і посів газонів. У березні-квітні в Харкові планують висадити близько 900 молодих дерев, а в квітні-травні – 2,5 млн квітів.

comments powered by HyperComments