Президент України і Кабінет Міністрів впроваджують низку заходів, спрямованих на підтримку бізнесу - Світлична

Вівторок, 13 березня 2018, 13:36
Зараз створено всі умови, щоб вести чесну підприємницьку діяльність.
Президент України і Кабінет Міністрів впроваджують низку заходів, спрямованих на підтримку бізнесу - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична під час розширеного засідання колегії ХОДА та прокуратури Харківської області, передає прес-служба ХОДА.

За словами Юлії Світличної, підтримка має надаватися саме тім підприємствам, керівники яких дотримуються законодавства. В іншому разі - наголосила голова ХОДА - слід негайно притягувати правопорушників до відповідальності. 

Також, за словами губернатора Харківської області, важливо, щоб покарання здійснювалося саме за законом. Слід уникати жодного тиску на бізнес. 

Юлія Світлична відзначила, що минулого року в області проводилася робота зі збільшення зарплат на великих промислових підприємствах, і вона триватиме.

«Ми розробили механізм, при якому влада підтримує підприємство, яке, у свою чергу, нарощує виробництво і відповідно піклується про людей: підвищує заробітну плату та забезпечує соціальні гарантії. Я наголошую на тому, що потрібно виплачувати зарплати, і зарплати у людей мають зростати», - сказала глава ХОДА.

Про стан із виплати заробітної плати в області під час засідання колегії доповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Він зазначив, що протягом 2017 року середньомісячна зарплата в області зросла на 40,4% - до 6244 грн. Найбільшу заробітну плату отримують в Красноградському, Балаклійському, Первомайському та Зміївському районах - в середньому 7-9 тис. грн. Найвищі темпи росту - понад 180% - протягом року демонстрували Борівський, Великобурлуцький та Нововодолазький райони.

«Завдяки вжитим заходам, в області спостерігається зменшення кількості осіб, які отримують заробітну плату менше мінімальної - на 57 тис осіб, або 43%», - розповів Михайло Черняк.

Нагадаємо, раніше ми писали, що, за словами Світличної, протягом минулого року спільними зусиллями в нашому регіоні вдалося скоротити заборгованість із зарплати на 6,5 млн грн. 

comments powered by HyperComments