Харківським АТОвцям та їх родинам допоможуть завдяки позитивній психотерапії

Середа, 14 березня 2018, 15:15
За словами експертів, цей метод буде корисним для обох сторін - і для клієнтів, і для фахівців.
Харківським АТОвцям та їх родинам допоможуть завдяки позитивній психотерапії

На Харківщині буде реалізований проект під назвою «Підвищення ресурсності соціальних служб Харківської області при наданні соціально-психологічної підтримки учасників АТО». Він має на меті навчити фахівців Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, які працюють з учасниками АТО, методу позитивної транскультурної психотерапії.  

"Ми зрозуміли, що є необхідність в розширенні діапазону інструментарієв, якими оперують представники соціальних служб про спілкуванні з учасниками АТО та членами їх сімей, - зазначила Ольга Щербакова , співзасновник ГО «Лінія Згоди», керівниця Центру допомоги учасникам АТО, - ми змушені відзначити, що проблематика соціальних та психологічних питань не зменшується протягом часу. Адже війна - як міна сповільненої дії, вона іноді "спрацьовує" не одразу. Тому можливість правильно увійти в контакт з учасником АТО та його сім'єю, не завдати шкоди ні своєму клієнту, ні собі - це стає дуже актуальним".  

За її словами, це сучасний прогресивний метод психотерапії, які містить потужні інструменти та  техніки самодопомоги. Зокрема, він корисний не тільки клієнтам, а й самим професіоналам, адже завдяки ньому підвищується їх стресостійкість.  

Олена Хватинець,  директорка Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, розповіла, що минулого року до Центру звернулося 45 600 сімей, які знаходяться в скрутних життєвих обставинах. Зокрема, в тільки в Харківській області відповідна допомога знадобилася  4974 учасників АТО та членів їх сімей.  

У свою чергу Олена Луценко, психотерапевт в методі позитивної психотерапії реєстрів WAPP і УСП, зазначила, що метод позитивної транскультурної психотерапії відомий в професійному світі ще з 1968 року. Він отримав визнання Європейської асоціації психотерапії та Всесвітньої ради психотерапії. а оо даного проекту, то в його межах даного учасники зможуть освоїти базовий курс позитивної психотерапії, навчаться слухати клієнта та розуміти його потреби, зуміти розділяти власну реальність від реальності іншої людини, не нав'язувати свою позицію тощо. Що важливо для людини, яка знаходиться в кризовому стані.  

comments powered by HyperComments