До Дня добровольця харківські АТОвці отримали 150 документів на землю

Середа, 14 березня 2018, 18:42
Сьогодні в приміщенні Головного управління Держгеокадастру відбулася видача наказів на отримання земельних ділянок.
До Дня добровольця харківські АТОвці отримали 150 документів на землю

Згідно цим наказам, 150 учасників АТО мають отримати земельні ділянки для ведення сільського господарства. Видача документів була приурочена до відзначення Дня українського добровольця. Зокрема, перед цим процесом самі АТОшники та члени їх сімей вшанували пам'ять загиблих військових хвилиною мовчання.  

"Сьогодні ми відзначаємо велике свято - День українського добровольця, - розповів Марк Беккер, перший заступник голови ХОДА, - і безумовно, свята не буває без подарунків. Сьогодні ми видаємо вже 150 наказів на отримання земельних ділянок нашими захисниками Вітчизни. З них 82 - це земельні ділянки під особисті сільські господарства,  і 63 - це ділянки, які підуть садівництво".  

За його словами, за ці роки в Харківській області було видано майже 8 тисяч наказів на виготовлення технічної документації на земельні ділянки. Також було видано  6 340 земельних ділянок у власність. За словами першого заступника, відповідна робота буде продовжена в подальшому. Також він підкреслив, що на сьогоднішній день Харківщина в цьому плані займає друге місце серед інших регіонів України. За словами Беккера, це дуже гарна новина для всіх учасників АТО.  

"У моєму випадку йдеться про земельну ділянку, яка призначена для сільського господарства, - зазначив  Кирило Золотарьов, - це дача якась. І розмова про її отримання у нас була зі Спілкою ветеранів. А вчора зателефонували і сказали - "приїжджайте". А там подивмося, що робити. Там потрібно робити дорогу, щоб можна було проїхати. Бо це поле, треба робити електрику та все інше. Облаштування там буде досить довге, тому до планів ще далеко".  

Як зазначив військовий, можливість займатися власною справою, у тому числі і на своїй землі - для АТОвців це завжди гарно. За його словами, така робота комусь може стати справжньою розрадою.  

comments powered by HyperComments