Якісне володіння українською мовою забезпечить для молоді більш сприятливі умови для успішної кар’єри - Світлична

П'ятниця, 16 березня 2018, 16:53
І учнівська та студентська молодь розуміють це.
Якісне володіння українською мовою забезпечить для молоді більш сприятливі умови для успішної кар’єри - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична під час нагородження переможців обласного етапу двох мовних конкурсів – імені Петра Яцика та Тараса Шевченка, передає прес-служба ХОДА. 

Голова ХОДА зазначила, що штучно створюваний впродовж багатьох століть занепад української мови зникає саме сьогодні, у наші часи. І широке впровадження національної мови в освіту - найкращий шлях для цього процесу.

Керівник області відзначила, що, усвідомлюючи значення популяризації української мови на Харківщині, облдержадміністрація надає підтримку проведенню в регіоні мовних та мовно-літературних конкурсів.

«Особливе місце серед цих змагань посідає Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, в якому беруть участь учні 5 – 11 класів закладів загальної середньої, професійно-технічної освіти та студенти закладів вищої освіти. У всеукраїнському етапі конкурсу щороку Харківська область має значну кількість переможців. Так, минулого року переможцями на всеукраїнському рівні стали 22 учні та студенти Харківщини. Щороку переможцям фінального етапу Конкурсу призначається Стипендія Президента України. У 2017 році цю Стипендію було призначено чотирьом харківським  учасникам. Я дуже сподіваюся, що цього року ми розширимо коло переможців», - підкреслила Юлія Світлична.

Церемонія відбувалася у Харківській гуманітарно-педагогічній академії. Найкращі знавці рідної мови отримали дипломи та грамоти. 

Цього року в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка змагалися 292 учасники. Звання переможців вибороли 39 юнаків: 21 школяр, 15 студентів та 3 учні закладів професійно-технічної освіти. У Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика змагалися 280 мовознавців. 45 з них стали переможцями (27 учнів закладів середньої освіти, 12 студентів та 6 представників профтехосвіти).

comments powered by HyperComments