«Укрзалізниця» виконала домовленості з Юлією Світличною: на Харківщині створені нові маршрути

Четвер, 22 березня 2018, 20:12
Мешканцям віддалених від обласного центру районів Харківщині повернули зручні маршрути електричок.
«Укрзалізниця» виконала домовленості з Юлією Світличною: на Харківщині створені нові маршрути

Вже з 25 березня Південна залізниця відновлює курсування приміського поїзда Харків – Лозова – Лиман.

Це стало результатом домовленостей, досягнутих головою ХОДА Юлією Світличною з керівництвом «Укрзалізниці». Губернаторка підтримала прохання жителів області повернути зручний маршрут між Харковом, Лозовою, Близнюками та Барвінковим. Відповідне питання вона порушила під час наради з в.о. голови правління «Укрзалізниці» Євгеном Кравцовим, що відбулась у Харкові 19 березня.

Поїзд №7035/7037/7038 Харків-Пасажирський – Лозова – Лиман вирушатиме щодня, крім вівторка, о 17:10 та прибуватиме до Лозової о 19:51 (до Близнюків – о 20:16, до Лиману – о 22:31). Під час слідування він здійснюватиме зупинки на станціях Покотилівка, Мерефа, Бірки, Шурине, Безпалівка, Трійчате, Лихачове, Біляївка, Краснопавлівка, Лозова, Близнюки, Дубове, Гаврилівка, Язикове, Барвінкове, Гусарівка, Бантишеве, Шидловська, Слов’янськ, ім. Кожушко, Слав.курорт. У зворотному напрямку потяг вирушатиме щодня, крім середи, о 5:55 (зупинка в Близнюках – о 7:55, у Лозовій – о 8:11) та прибуватиме до Харкова об 11:00. При слідуванні з Лиману потяг додатково зупинятиметься на станціях Панютине та Герсеванівський.

Ще однією приємною транспортною новиною є поява додаткового залізничного маршруту до обласного центру з Близнюків. З 25 березня Південна залізниця подовжила маршрут курсування поїзда №7022 Лозова – Харків до станції Близнюки. З Близнюків потяг вирушатиме щодня о 5:18, у Лозовій зупинятиметься о 5:42, а до Харкова прибуватиме о 8:23. Під час слідування здійснюватимуться зупинки на станціях Панютине, Герсиванівський, Краснопавлівка, Біляївка, Лихачове, Тройчате, Беспалівка, Шурине, Бірки, Мерефа.

Крім цього розв'язання питання зручного сполучення віддалених районів із обласних центрів не обмежиться, обіцяє Юлія Світлична: «Нами спільно з Південною залізницею було прийнято рішення щодо курсування з 1 квітня прискореного приміського поїзду сполученням Харків – Лозова».

Звичний шлях від Харкова до Лозової потяг долатиме за 2 години замість 3-3,5. З Лозової поїзд №7024 вирушатиме щодня, крім четверга, о 7:10 та прибуватиме до Харкова о 9:10 (єдина зупинка – на станції Лихачове о 7:58). З Харкова до Лозової (поїзд №7023) буде повертатися щодня, крім середи, о 16:00 (зупинка на ст. Лихачове о 17:10, прибуття – о 18:00).

 

comments powered by HyperComments