У Харкові був обраний запобіжний захід трьом агентам російських спецслужб

П'ятниця, 23 березня 2018, 14:22
Затримані чоловіки можуть отримати покарання у вигляді ув'язнення терміном до 15 років.
У Харкові був обраний запобіжний захід трьом агентам російських спецслужб

Нещодавно харківська СБУ викрила трьох агентів спецслужб Росії. Їм був обраний запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою без права вносити заставу, передає ТСН. Чоловіків підозрюють в тому, що вони планували теракти та замовні вбивства. Всі вони є мешканцями Харкова. Один з них - капітан патрульної поліції Харківщині. 

За словами слідчих, затриманий був завербований тоді, коли той виконував охоронні функції на "Антимайдані". Співробітник поліції не просто збирав дані про українських військових та відомих активістів, а й передавав їх до генштабу РФ.  

Затриманий власну провину визнав. Крім того, він дав обіцянку щодо подальшої співпраці. Також він попросив про домашній арешт, мотивувавши свою позицію тим, що в нього є неповнолітня дитина. Проте в такому проханні йому відмовили в суді. Затримані можуть отримати до 15 років позбавлення волі за державну зраду. 

Нагадаємо, що діючий офіцер Нацполіції співпрацював з російськими спецслужбами. Оперативники встановили, що він, а також ще двоє його поплічників, були причетні до мережі спецслужб РФ.  

comments powered by HyperComments