Рятувальники перевірили дитячий ТРЦ у Харкові: відео

Четвер, 5 квітня 2018, 17:38
5 квітня у торговельно-розважальному центрі «Мега-Антошка», розташованому біля станції Харківського метро «Наукова», в рамках перевірки відбулись тактико-спеціальні навчання пожежно-рятувальних підрозділів та персоналу цього закладу.
Рятувальники перевірили дитячий ТРЦ у Харкові: відео

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Харківській області. 

За тактичним задумом навчань, внаслідок короткого замикання електропроводки в приміщенні дитячої творчості на третьому поверсі виникла пожежа, створилася загроза розповсюдження полум’я на сусідні приміщення. Автоматична система протипожежного захисту не спрацювала. Спрацювала лише автоматична пожежна сигналізація.

Адміністрація об’єкту негайно продублювала сигнал про пожежу за телефоном «101» і почала проводити евакуацію людей та обслуговуючого персоналу з більярдного й торговельного залів, а також приступила до гасіння вогню первинними засобами пожежогасіння.

Раніше ми повідомляли, що 30 березня на території торгівельно-розважального центру «Французький бульвар» по вул. Академіка Павлова, 44-б відбулися пожежно-тактичні навчання в ході яких були відпрацьовані оперативні дії по гасінню пожеж.

Нагадаємо, що нещодавно прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення провести масштабну перевірку всіх  торгівельних центрів країни. Крім того, має бути створений публічний реєстр таких закладів щодо їх відповідності правилам протипожежної безпеки.

Такі міри пов'язані з пожежею в ТРЦ "Зимова вишня" в російському місті Кемерово , яка забрала життя десятків людей.  За словами начальника Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області Володимира Юрченка, минулого місяця в подібних закладах сталися дві пожежі - у ТРЦ «Дафі» та ТЦ «Будинок торгівлі». Він зазначив, що за останній час на таких об'єктах не проводили відпрацювання евакуації, а особи, які мають відповідати за протипожежну безпеку, не здатні інструктувати співробітників через відсутність необхідних знань.  

comments powered by HyperComments