Як харків'яни збирали кошти онкохворим дітям

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 6 квітня 2018, 10:15
У Харкові відбувся благодійний аукціон, мета якого - зібрати кошти для онкологічного відділення 16-ї лікарні.
Як харків'яни збирали кошти онкохворим дітям

У Єврейському культурному центрі "Бейт Дан" відбувся благодійний ярмарок, мета якого - допомога онкохворих дітям. У межах заходу пройшов аукціон, всі виручені кошти з якого підуть на потреби дитячого онкологічного відділення 16-ї міської лікарні. Цей ярмарок провадиться кожні півроку. В ньому беруть участь громадські та доброчинні організації як з Харкова, так і з інших міст України.  

"Нам дуже приємно, що ми допомагаємо цій лікарні, - розповіла Олена Старостенко, менеджер зі зав'язків з громадськістю ЄКЦ "Бейт Дан", організаторка ярмарку, - ми вдячні всім, хто бере в ньому участь: і тим, хто дає лоти, і тим, хто створює культурну частину нашого заходу. І, звичайно, вдячні людям, які приходять та щось купують. Зараз важкі часи. Лікарка розповідала, що в тій лікарні зараз важко та погано. Але я радію з того, що ми можемо чимось допомогти та зробити свій внесок. Адже це таке горе, від якого не застрахована жодна людина. І особливо - дитина".  

На ярмарку були представлені різноманітні лоти від громадських організацій, медичних установ, а також від медійних особистостей та відомих харків'ян. Були й творчі вироби дітей, кошти від продажу яких також підуть на добру справу.  

"У нас, наприклад, є лот - сукня від Ольги Сумської, - зазначила Олена Старостенко, - але ми її на минулому аукціоні вирішили не віддавати задешево. Можливо, ми її виставимо в мережі. А так ми не відмовляємося від жодних лотів: від рукоділля школярів до лотів, які нам надають медійні особистості, відомі люди України. Ми з радістю їх приймаємо, адже це свого роду піар, хороший приклад для заходу. Для нас всі лоти цінні. Адже якщо людина хоче віддати частину своєї душі на цю святу справу, то це завжди шляхетний вчинок. Бо важливо людям допомагати один одному". 

Вона відмітила, що з організаторами аукціону співпрацюють відомі люди. Наприклад, минулого року був лот від Костянтина Грубича, київського телеведучого, доктор Комаровський регулярно надає організаторам свої книги з автографами, були книги композитора Володимира Бистрякова, а на останньому аукціоні був диск Володимира Гришка та книга поетеси Ніни Супруненко. Крім того, організатори співпрацюють з ХНАТОБом імені Лисенка, який завжди надає білети на свої заходи в якості лотів.  

comments powered by HyperComments