У Харкові згадали жертв концтаборів

Середа, 11 квітня 2018, 13:29
У місті відбувся захід, приурочений до Міжнародного дня в'язнів нацистських концтаборів.
У Харкові згадали жертв концтаборів

В Харкові вшанували пам'ять людей, які стали в'язнями концентраційних таборів. За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, через концтабори пройшло близько 20 мільйонів людей, серед яких були й українці. Він підкреслив, що сучасники мають пам'ятати ці трагічні історичні події для того, щоб не допустити повторення подібного злочину.  

На заході були присутні представники ХОДА, громадські активісти, ветерани АТО. Пам'ять загиблих в концтаборах людей вони вшанували  хвилиною мовчання. 

На заході також був присутній колишній в’язень кількох таборів, професор інженерно-педагогічної академії Ігор Малицький. Він розповів, що сьогодні на Харківщині проживає ще шістнадцять людей, які пройшли табори. Будучі літніми людьми, вони активно долучаються до громадського життя та розповідають молодшим про пережите.   

Чоловік переконаний, що молоді важливо знати про те, що відбувалося тоді насправді. За його словами, люди можуть подолати всі випробування - якщо вони будуть любити і свою батьківщину, і людей.  

comments powered by HyperComments