У Харкові один з державних НДІ не виплачує робітникам зарплату

Середа, 11 квітня 2018, 16:09
Співробітники Державного проектно-вишукувального та науково-дослідного інституту «Укренергомережпроект» повідомили, що на державному підприємстві півроку не виплачується заробітна плата. Причини їм ніхто не говорить.
У Харкові один з державних НДІ не виплачує робітникам зарплату

Про це повідомив голова всеукраїнської антикорупційної палати Андрій Ільгов на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Інститут знаходиться в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості. У підприємства давно немає замовлень, а відповідно у людей немає заробітної плати. Причини незрозумілі нікому: або підприємство свідомо банкрутує, або це неефективний менеджмент керівництва даного інституту, або це корупція, в результаті якої гроші з цього інституту йдуть «наліво»", - підкреслив він. 

Андрій Ільгов звернувся до Генерального прокурора Юрія Луценка та попросив внести ясність в діяльність даного підприємства. 

"І якщо є винні в такому жалюгідному стані підприємства – вони повинні бути покарані за законом, а люди повинні нормально працювати і отримувати свою заробітну плату вчасно. Ми, як громадськість, беремо цю ситуацію під контроль і будемо боротися за права простих людей, які чесно працюють на благо країни і не заслуговують такого ставлення до себе від держави", - зауважив він. 

Нагадаємо, нещодавно Мінюст оприлюднив рейтинг найбільших боржників в Україні з виплати заробітної плати. Харківське державне авіаційне виробниче підприємство очолило національний антирейтинг з боргом у 73,7 млн. грн. ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" – на третьому місці за зарплатними боргами, клуб повинен працівникам 28,6 млн. грн.

 

comments powered by HyperComments