У НТУ «ХПІ» відкриється інноваційний кампус

Середа, 11 квітня 2018, 18:06
Проект презентують 13 квітня, одразу після цього розпочнеться будівництво. Запрацює новий університетський простір наприкінці 2018 року.
У НТУ «ХПІ» відкриється інноваційний кампус

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

За задумом ініціаторів - НТУ «ХПІ» та проекту UNIT.City - інноваційний кампус (innovations campus) має стати простором освіти й розвитку підприємництва.

"Харків – місто університетів, освітній центр України. Це наша перевага, яку маємо постійно примножувати. Саме тому ми завжди підтримуємо реалізацію на Харківщині інноваційних проектів у сфері освіти", - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Планується, що до фінансування цього соціально-освітнього проекту будуть залучені інвестиції держави, підприємств та місцевого бізнесу.

Нагадаємо, у січні 2018 року в Університеті міського господарства запрацювала лабораторія з питань електроенергетики, яка оснащена найсучаснішим обладнанням провідної у світі компанії «Шнейдер Електрік». "Продовжуємо розвивати прикладну науку. Вирішення практичних задач важливо для будь-якої справи. У промисловості особливо", - зазначила Юлія Світлична. Також у січні на базі НТУ «ХПІ» відкрили сучасну лабораторію 3D-систем. Нове обладнання дає можливість вирішити сучасні проблеми машинобудування щодо зменшення терміну технічної підготовки нової продукції у 2-4 рази, знизити собівартість продукції, особливо при малосерійному або одиночному виробництві, у 2-3 рази, суттєво підвищити конкурентоздатність виробництва та здійснити крізне використання комп’ютерних технологій та інтеграції з системами САПР.

 

comments powered by HyperComments