У передчутті Французької весни: Юлія Світлична обговорила з партнерами можливості розширення бізнесової співпраці

Середа, 11 квітня 2018, 20:48
Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична зустрілася із Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон
У передчутті Французької весни: Юлія Світлична обговорила з партнерами можливості розширення бізнесової співпраці

Учасниками зустрічі також стали представники французького бізнесу.

Сторони обговорили питання співпраці Французької Республіки та Харківщини у сферах освіти, культури та бізнесу. Зокрема, представники двох компаній – Malteurop та Schneider Electric – повідомили, що наразі розглядають можливості розширення свого представництва в Харкові та області.

Компанія Malteurop, яка є провідним міжнародним виробником солоду із заводами в 14 країнах світу, планує перенести головний український офіс до Харкова (тут французи працюють з 2005 року). Компанія Schneider Electric, яка досі не мала представництва на Харківщині, у свою чергу, розглядає можливості роботи в області.

«Ми створимо всі умови для того, щоб іноземні інвестори приходили на територію області, відкривали нові виробництва, створювали робочі місця, платили чесно податки в бюджет і тим самим розвивали Харківську область», – відзначила Юлія Світлична після спілкування з представниками французького бізнесу.

Ізабель Дюмон, у свою чергу, відзначила, що співробітництво Французької Республіки з Харківщиною постійно поглиблюється. Зокрема, сьогодні пані посол відвідала одразу декілька об’єктів, де реалізуються спільні проекти. Серед них – Академія Національної гвардії, з якою Посольство Франції в Україні співпрацює з безпекових питань та в напрямку навчання французькій мові.

«Ми поїхали на Gameloft – дуже відоме французьке підприємство, велику компанію, що розробляє комп'ютерні ігри. Тут, у Харкові, на них працює майже 400 осіб. Я була дуже вражена, - розповіла Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні. - Увечері відбудеться відкриття Французької весни в Харкові, яка означає наш культурний зв'язок. Це перший раз, коли я приїжджаю сюди у квітні. Тим самим хочу показати, що для нас, для мене, для посольства це важливо, і ваш регіон дає нам можливість це зробити».

Окремою темою для розмови голови ХОДА та посла Франції стала також співпраця в освітній сфері, а саме – розширення програми подвійних українсько-французьких дипломів. Наразі така програма діє в Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця. Юлія Світлична відзначила, що зацікавленість у ній виявили також ХНУ імені Василя Каразіна та НТУ «ХПІ».

«Ми обов'язково розглянемо можливості розширення програми подвійних дипломів, адже це корисно для студентів та співпраці між вишами», – сказала Ізабель Дюмон.

Увечері 11 квітня голова ХОДА та Посол Франції в Україні спільно беруть участь у відкритті заходів щорічного фестивалю французької культури – Французька весна в Харкові.

comments powered by HyperComments