На Харківщині триває операція «Нерест - 2018»

Четвер, 12 квітня 2018, 17:01
З 1 квітня до 10 червня на Харківщині введено заборону на промисловий і спортивний лов риби.
На Харківщині триває операція «Нерест - 2018»

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

В Україні в цей період заборонений промисловий і спортивний лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах. Також забороняється пересування всіх плавучих засобів на ділянках, оголошених органами рибоохорони нерестовищами, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів. 

Згідно з Правилами, "рибалкам-любителям під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега у межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначенні у наказах). Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання".

А минулого року Україна побила двадцятирічний рекорд з вилову риби. За останні два роки вилов риби у внутрішніх водоймах та морях збільшився на 25%. У 2016 році він склав 80 тисяч тонн.

Як раніше писала «Справжня Варта», новий Довідник рибалки Держрибагентства правильніше було б назвати Довідником для чиновників та браконьєрів. Для рибалок-любителів, зокрема, на Харківщині він містить не так багато корисної інформації.

comments powered by HyperComments