Харківщина потребує більш сучасної системи моніторингу екологічного стану – Тимчук

П'ятниця, 13 квітня 2018, 08:04
На даний момент такі сучасні системи діють в Дніпровській та Київській областях.
Харківщина потребує більш сучасної системи моніторингу екологічного стану – Тимчук

За словами Андрія Тимчука, директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, на сьогоднішній день діють стаціонарні пости Гідрометцентру, які здійснюють моніторинг стану повітря. Проте зізнається, що цього на сьогоднішній день недостатньо.

«Звичайно, якщо говорити чесно, їх недостатньо, – розповів Тимчук, – хотілося би запропонувати керівництву виділяти гроші з нашого екологічного фонду саме на систему моніторингу. Адже та система, яка є на сьогоднішній момент, все таки стовідсотково не може відобразити справжній стан атмосфери в Харківській області. Вважаю, що цю систему необхідно модернізувати, закупляти нові установки, лабораторії, системи моніторингу».

Також він допускає, що деякі області дещо випередили Харківщину у цьому плані. Наприклад, відповідні системи моніторингу закупили Дніпровська та Київська області. «Тому буду просити керівництво те, щоб подібні системи моніторингу були закуплені і в Харківській області, – зазначив Андрій Тимчук, – це для більш точного моніторингу ситуації».

Нагадаємо, що в Харківській області триває екологічна акція «За чисте довкілля». Заплановано, в що її межах буде висаджено 60 тисяч нових дерев. За словами Тимчука, перед районами області було поставлене завдання – висадити необхідну кількість зелених насаджень. Також він зазначив, що «деякі мери» занижували надані їм плани, але згодом їм довелося їх скорегувати. Про результати проведення акції можна буде говорити в кінці травня.                                                                   

comments powered by HyperComments